Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Mat och dryck

Maträtter

Grillat kött är vanligt, men prova också de många spännande rätterna från katsarola, alltså mat som lagats i kastrull. Några exempel är kokkinisto (oxkött i tomatsås), stifado (lammkött och lök i tomatsås, kan också vara bläckfisk eller kaninkött) och dolmades (grekiska kåldolmar som serveras med citronsås och yoghurt).

Andra goda rätter är moussaka, gemista (fyllda tomater och pepparfrukter) eller pastitsio (ugnsbakade makaroner med köttfärssås).

Fisk är betydligt dyrare än kött. När du beställer fisk får du själv peka ut vilken fisk du vill ha. Sedan grillas den och serveras hel med huvudet kvar. 

Kaffe efter maten går inte att få överallt och de grekiska tavernorna brukar bara ha glass och crème caramel som dessert. Grekerna avslutar alltid måltiderna med frukt och går sedan till ett zacharoplasteio, ett konditori, för att äta sötsaker. Grekiskt kaffe kokas, ibland tillsammans med socker, och hälls direkt i en liten kopp. När sumpen sjunkit till botten är det klart att dricka. Många ställen serverar också vanligt bryggkaffe. Frappé, iskaffe, är läskande att dricka i värmen. Grekiskt kaffe och frappé kan beställas i tre olika varianter: sketo (utan socker), metrio (med lite socker) eller gliko (med mycket socker).