Mat och dryck

Maträtter

Grillat kött är vanligt, men prova också de många spännande rätterna från katsarola, alltså mat som lagats i kastrull. Några exempel är kokkinisto (oxkött i tomatsås), stifado (lammkött och lök i tomatsås, kan också vara bläckfisk eller kaninkött) och dolmades (grekiska kåldolmar som serveras med citronsås och yoghurt).

Andra goda rätter är moussaka, gemista (fyllda tomater och pepparfrukter) eller pastitsio (ugnsbakade makaroner med köttfärssås).

Fisk är betydligt dyrare än kött. När du beställer fisk får du själv peka ut vilken fisk du vill ha. Sedan grillas den och serveras hel med huvudet kvar. 

Kaffe efter maten går inte att få överallt och de grekiska tavernorna brukar bara ha glass och crème caramel som dessert. Grekerna avslutar alltid måltiderna med frukt och går sedan till ett zacharoplasteio, ett konditori, för att äta sötsaker. Grekiskt kaffe kokas, ibland tillsammans med socker, och hälls direkt i en liten kopp. När sumpen sjunkit till botten är det klart att dricka. Många ställen serverar också vanligt bryggkaffe. Frappé, iskaffe, är läskande att dricka i värmen. Grekiskt kaffe och frappé kan beställas i tre olika varianter: sketo (utan socker), metrio (med lite socker) eller gliko (med mycket socker).

Restaurangtips

C Food & Mood

C Food & Mood är en modern strandrestaurang med egen bar och tillhörande solstolar. Denna restaurang är perfekt för en lugn eftermiddag i solen eller god middag med fantastisk utsikt. De har mat från hela världen, men deras egna versioner av de välkända rätterna. Gå till C Food & Mood för kalla drycker, god mat, fantastisk utsikt och härlig sol.

Adress: Diagora sqr. Old Town, Kos 85300
Telefon: +30 22420 24164

Loustros

Loustros ligger precis vid hamnen med en välkomnande atmosfär och hisnande utsikter. Det här är den perfekta restaurangen efter en lång dag i solen. Skäm bort dig själv med traditionella grekiska eller internationella rätter. Här kan du äta din middag på balkongen i solnedgången, eller hur det än passar dig bäst. Vad än ditt önskemål är, så hjälper Loustros gärna till. Önskar du att boka ett bord är du välkommen att kontakta din Ving-guide.

Adresse: Kardamena Harbor, Kos Island 853 02
Telefon: +30 22420 92110

Petrino - Restaurang & vin bar

Restaurang Petrino erbjuder en vacker atmosvär i en tradionell stenbyggnad byggd för 150 år sedan med tillhörande trädgård.
Perfekt för att fira ett specillt tillfälle, någon man tycker om, eller bara för att få låta smaklökarna njuta för fullt under semestern. 

Address: 1, Theologou Sq. Kos Town
Telefonnummer: +30 22420 27251

Restaurang Mezzaluna

Restaurang Mezzaluna är belägget med utsikt över havet och möjlighet att äta på stranden när värmen kommer till ön. Traditionellt italienskt kök.

Markerat med en röd 4:a på din Vingkarta.
Address: 38. V. Georgiou str. Kos
Telefon:  +30 22420 48670

Smugglers - Restaurant & bar

Grekisk såväl som internationellt kök. En sportbar med fler talet storbildskärmar.

Kontakta din Vingvärd för information/önska ditt favorit sportevent/match
Eller kontakta  resturangen direkt på telefon: 6944517964
Markerat med en röda 1:a på din Vingkarta