Destinationen har stängt för säsongen. Strax innan säsongen startar igen kommer sidan att uppdateras med information om utflykter, träfftider m.m.

Shopping

Shopping i Kos stad

Vill du köpa med dig något hem från din semester kan vi rekommendera olivtvål, honung, ouzo, kryddor och retsina. Kos stad har mycket att erbjuda när det kommer till shopping. De flesta affärer ligger på eller omkring Kanari Street eller El Venizelou. Butiker med keramik, läder, guld- och silversmycken, kläder och skor finns överallt.

Frukt och grönt

Torghandeln ligger vid det mysiga torget i centrum av Kos stad. Det finns även mindre frukt- och grönsaksbutiker runt om i staden. De flesta matvarubutiker har en avdelning för frukt och grönt.

Guld och silver

Här finns flera fina juvelerarbutiker där du hitta fynda smycken med god kvalitet och bra pris.

Kryddor

I torghandeln i Kos centrum finns ett stort urval av kryddor.

Shopping Kalymnos

Vid hotellen i Mirties och Massouri finns bara blygsam shopping, i stort sett bara turistaffärer med badkläder, bijouterier, lädervaror och lite keramik.

Badsvamp

Kalymnos kallas också för svampfiskarnas ö. Här har man fiskat badsvamp i mer än 2 000 år. Ett besök i någon av svampfabrikerna är ett måste! Där kan du köpa fina badsvampar. De badsvampar som säljs av gatusäljare är ofta importerade från Kuba, Filippinerna och Bahamas. De kostar bara en femtedel så mycket som de grekiska svamparna, men kvalitén är mycket dålig. Vill du köpa en äkta grekisk badsvamp ska du gå till Papachatizis svampfabrik som ligger i hamnen, nära hamnpolisen.

Kryddor och honung

På Kalymnos växer många doftande kryddörter, exempelvis oregano, salvia, timjan och rosmarin. Det är bara att ge sig ut i bergen och plocka. Föredrar du att köpa dem kan du göra det hos någon gatuförsäljare i Pothia. När kryddorna blommar samlar bina nektar till en läcker sirapsaktig honung, som också går att köpa hos gatuförsäljarna. Har du tur kan du hitta misitra, en getost som är lösare än feta och nästan smaklös. Grekerna äter den tillsammans med bröd. Ofta sitter det gamla damer och säljer den längs hamnpromenaden och vid Kristuskyrkan. De har ibland också colaflaskor med mörk vätska i. Det är amana, lokalproducerat vin gjort på druvor som sedan lagrats så att det blir som portvin.